Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.04.2013 11:42 - мониторинг_10042013
Автор: liderkjnie Категория: Политика   
Прочетен: 590 Коментари: 0 Гласове:
0



За риск от банкрут на поне 10 общини в България, предупредиха днес от партия ЛИДЕР-НИE

БНТ, новини в 16.00 часа | 09.04.2013 | 16:36

7.Новина
За риск от банкрут на поне 10 общини в България, предупредиха днес от партия ЛИДЕР-НИE. За това те поискаха от правителството спешно да реши проблема със задълженията на централната власт към общините. От формацията отрекоха да са свързани с бизнесмена Христо Ковачки. В партията, в която е бившият кмет на Пловдив Славчо Атанасов и експредседателят на парламента Борислав Великов коментираха, че корпоративния вот не е най-лошото нещо на едни избори. Според тях е нормално, ако бизнесмен се включи в политиката, той да бъде подкрепен от хората, на които осигурява работа.
Владимир Маринов: Има едно по-страшно явление от корпоративния вот и това е държавният чиновнически такъв, където действащи кметове по общини и действащи ръководители на държавна администрация заставят държавните служители да подкрепят една или друга политическа сила.
Славчо Атанасов: Хората имат сетива и виждат какво става въпроса. За първи път в България се говори и опасения има от всички за манипулация на бъдещия вот.

 

ЛИДЕР: Общините ще фалират

в. Труд | 10.04.2013 | 00:01 | Стр. 4

 

Според партия ЛИДЕР главната задача на служебното правителство е да започне процеса на съживяване на българската икономика. Партията подкрепи мерките на правителството за излизане от кризата в сферите на икономиката, енергетиката и земеделието, защото ги считат за обективни, справедливи и разумни. Владимир Маринов, зам.-председател на ЛИДЕР, изказа притеснение, че набелязаните мерки остават само в сферата на пожеланията без конкретни действия. Притеснени сме за развитието на държавата и това, че изборите идват, не означава, че държавата трябва да спре да работи, обясни той.
Голям брой от общините ще фалират верижно още от средата на годината. Това прогнозира водачът на листата в Пловдив Славчо Атанасов. Държавата спешно трябва да започне да изплаща парите на общините, за да могат те да се разплащат с фирмите, които поддържат дейностите им, поясни той.
Същото трябва да направи и държавата към фирмите. Служебното правителство вече един месец управлява, а се учи от лошите практики на предходните управляващи. Не сме съгласни с твърдението на премиера Марин Райков, че дългът на държавата към фирмите възлиза на 108 млн. лв. Според бизнеса дължимите суми са за около 2 млрд. лв., поясни зам.-председателят на ЛИДЕР Владимир Маринов.
Стр. 4

 

ЛИДЕР-НИЕ: Държавата дължи 2 млрд. на фирми

в. 24 часа | Любомир ДЕНОВ | 10.04.2013 | 00:01 | Стр. 5

 

Около 2 млрд. лв. дължи държавата на бизнеса, заяви бившият пловдивски кмет Славчо Атанасов вчера. Партията му НИЕ отива на избори заедно с ЛИДЕР на Кънчо Филипов и БНД (Българска нова демокрация) на доц. Борислав Великов. Атанасов силно се съмнявал, че задълженията са само 108 млн. лв., както твърди правителството. Коалицията ЛИДЕР-НИЕ подкрепи мерките на служебния кабинет за излизане от кризата, но мина цял месец, а конкретни действия няма, заяви Владимир Маринов, зам.-председател на ЛИДЕР. Според него обаче, за да тръгне икономиката, най-напред държавата трябва да се разплати с бизнеса. Второ, максимално да се ускорят темповете за въстановяване на ДДС. И трето - бързо да се намали такса пренос в енергетиката, за да се постигнат изгодни договори за износ на електричество. С раздаване на социални помощи само ще закърпим положението, ако парите не влязат в реалната икономика, скоро ще трябва да се вадят помощи за нови безработни, каза Великов. Той се опасява, че Изборният борд може да бъде превърнат в удобен параван за изборни нарушения. И попита: след като президентът и назначеното от него правителство не спазиха своите обещания, ще изпълнят ли най-важната си задача - да проведат честни избори?!
Стр. 5

 

Токов удар на вота в Перник

в. Стандарт | Анна ГЕОРГИЕВА, Красимира СЛАВОВА | 09.04.2013 | 00:01 | Стр. 4

 

Токов удар се очертава на изборите в Перник. Двете страни от заформилия се покрай уличните протести спор за цената на тока се изправят една срещу срещу друга в миньорския град. Бившият министър на икономиката Делян Добрев води листата на ГЕРБ, а сред опонентите му е шефът на "Въгледобив Бобов дол" Огнян Зарев от ЛИДЕР. Добрев посочи преди два месеца именно ТЕЦ "Бобов дол" като един от виновниците за високата цена на тока за битовите абонати, а от централата го обвиниха в популизъм и лъжа. Намаляване на такса пренос за износ на електроенергия би отпушило веднага работата на ТЕЦ "Бобов дол", хвърли ръкавицата Зарев. Топлоелектрическата централа в момента работи с мощност 140 мегавата с един блок. В принудителен отпуск са пуснати миньорите от двете мини "Бели брег" и "Станянци". Ако таксите за пренос бъдат намалени, можело да бъде включен още един блок на топлоцентралата и мините да заработят пълноценно.
В другия район, където е водач, Добрев ще се бори с острието на БСП по социалните въпроси Драгомир Стойнев. Ексдепутатът от левицата вече призова ГЕРбера на дебат.
Стр. 4

 

Шефът на "Въгледобив Бобов дол" Огнян Зарев: Намаляването на такса пренос за износ на ток ще отпуши работата на ТЕЦ "Бобов дол"

800 миньори са в неплатен отпуск

в. Вяра, Благоевград | Милена ГРОЗДАНОВА | 10.04.2013 | 00:00 | Стр. 4

 

Намаляването на такса пренос за износ на електроенергия би отпушило веднага работата на ТЕЦ "Бобов дол", заяви на пресконференция в Перник Огнян Зарев - управител на "Въгледобив Бобов дол" и водач на кандидатдепутатската листа на ЛИДЕР в Перник. Топлоелектрическата централа в момента работи с един блок с мощност 140 мегавата. В принудителен отпуск са пуснати близо 800 миньори от двете мини - "Бели брег" и "Станянци". Ако таксите за пренос на ток бъдат намалени, ще може да бъде включен още един блок на теца и мините да заработят пълноценно, твърди Зарев.
По около 7000 тона въглища от Пернишкия и Бобовдолския минен басейн всеки месец излизат на пазара за населението. Кюмюрът спасява изсичането на 15 000 куб.м дърва, подчерта Зарев. Той определи като национално предателство и безумие ликвидацията на подземния въгледобив. "Не бива с лека ръка да се вземат решения, които са съдбоносни не само за хората, но и за независимата енергетика на страната", смята човекът, който цял живот е свързан с минното производство. Той съобщи, че много добре работи сероочистващата инсталация в ТЕЦ "Бобов дол", а се готви изграждането на още една. Пред пуск е сероочистката и в "Топлофикация" -Перник. Това доказва, че мислим за развитие на предприятията и бъдещата им работа, а не за ликвидация или лесни печалби, заяви Зарев. Той е и зам. изпълнителен директор на "Мини открит въгледобив"в Перник,където работи вече 6 години. Миналия мандат беше общински съветник в ОбС - Перник, а в момента е председател на 06С - Бобов дол, където живее със семейството си. Партия ЛИДЕР стартира в Перник с нагласата за един депутатски мандат. Водач на листата е Огнян Зарев.
На второ място в листата е столичанката и доктор по икономика Веселина Делчева-Борисова, която е емоционално свързана с Перник - любимата й баба живяла в града повече от 50 години.
На трета позиция е юристът Михал Алексов, който е главен юрисконсулт в "Мини открит въгледобив" в Перник. Четвърти е медикът Бисер Василев, пети е строителният инженер Роберт Величков и управител на фирма "Бетон" в града, шеста е зам.-директорката на ПГЕМП "Христо Ботев" Ирина Петрова, седма е певицата и тв водеща Ива Давилова и на последно място е минният инженер Росен Савов.
Привличането на инвеститори в област Перник и създаването на добра среда за тях с преференциални условия е цел на партия ЛИДЕР, която ще работи за въздигането на родната икономика.
09.04.2013 г.
Стр. 4

 

 

ЛИДЕР В Плевен иска поне два мандата

в. Преса | Ангел АТАНАСОВ | 10.04.2013 | 00:00 | Стр. 4

 

"Очакваме в Плевен да спечелим поне два депутатски мандата." Това заяви вчера ексдепутатът от 40-то народно събрание Борис Ячев. Той е водач на плевенската листа на Политически съюз "ЛИДЕР - НИЕ - БНД". Според него най-важното е да се възстанови българската икономика. Когато българският бизнес стъпи на краката си, тогава ще има пари и за помощи за безработни, и за пенсии, и за майчинство, за здравеопазване, и т.н. Ще има и разкриване на нови работни места, каза още Ячев.
На второ място е инж. Велизар Петков, областен координатор на ЛИДЕР.
Стр. 4

 

Певицата с хит "Радо, радомирке" Ива Давидова в листата на ЛИДЕР

в. Струма, Благоевград | Любомира ПЕЛОВА | 10.04.2013 | 00:00 | Стр. 4

 

Бившият зам. шеф на "Мини открит въгледобив" в Перник и съветник в предишния Общински съвет инж. Огнян Зарев е водач на листата на ЛИДЕР в 14-ти пернишки МИР. Втора е Веселина Борисова, а трети е лидерът на партията на Ковачки в областта Михал Алексиев.
На предпоследно място в листата на ЛИДЕР пък е певицата Ива Давидова. Изпълнителката на "Радо. радомирке" е завършила психология в Югозападния университет "Неофит Рилски" в Благоевград, а в момента е телевизионна водеща и сътрудник издателска дейност към "Ара мюзик".
"Нашата програма минимум за Перник е един депутат. Ние сме убедени, че ЛИДЕР ще влезе в следващия парламент", заяви столичанката Веселина Борисова. Тя е в кандидатската листа за народен представител от Перник, защото баба й живеела вече 50 години в миньорския град.
09.04.2013 г.
Стр. 4

 

"Да съживим икономиката на страната" е мотото на "Лидер"

в. Съперник, Перник | Зоя ИВАНОВА | 10.04.2013 | 01:11 | Стр. 3

 

Вчера официално беше представена листата на политическата партия Лидер за предстоящите парламентарни избори. Огнян Зарев - който в момента е зам.изпълнителен директор на "Мини открит въгледобив" ЕАД е водач на листата. Следва Васелина Борисова - която е член на националния изпълнителен комитет на партията, трети е Михал Алексиев който е главен юрисконсулт в "Мини открит въгледобив" Перник, Борис Ангелов - общопрактикуващ лекар в Перник, Роберт Величков, управител на фирма Бетон, Ирина петрова - зам.директор на ПГЕМП "Христо Ботев", Ива Давидова, телевизионна водеща и Росен Савов - минен инженер.
Мотото на кампанията, която ще води "Лидер" е "Да съживим икономиката на страната"-около това ще се обединят в срещите си с хората всички кандидат-депутати. Тръгваме с нагласата за минимум едно депутатско място от Перник -каза Огнян Зарев. Националната програма ще е подчинена на програма минимум - парламентарна група и програма максимум колкото повече, толкова по-добре.
Без съживяване на икономиката е немислимо да се говори за подобряване на живота на хората. В Перник например 90-те години е имало работещи около 15 предприятия, в момента те са 4-5.
Затова приоритет на партията в икономическата сфера, ако влязат в следващото народно събрание ще е създаване на преференции за инвеститорите. Трябва да има инвеститори за да може тези предприятия, които са работили години наред и все още имат бъдеще да бъдат "съживени". Трябва да подобрим условията за живот на младите хора и да не позволяваме те да напускат страната.
Третият в листата Михал Алексиев от своя страна вмъкна, че именно желанието за промяна и това, да се промени политиката в полза на младите хора го е накарало да се занимава с политика. Синът му от години е в Германия, дъщеря му също гледа навън защото тук няма възможности за развитие и нормален живот. И това трябва да се промени. Веселина Борисова от своя страна сподели, че е много емоционално свързана в Перник, където е живяла нейната баба и има много близки и роднини.
Тя вярва,че е крайно време в политиката да влязат хора, които изпълняват обещанията си и знаят какво обещават.
09.04.2013
Стр. 3

http://news.plovdiv24.bg/426317.html

 

Тодор Христев: Крайно време е да кажем ясно какъв е националният приоритет

Източник: News.Plovdiv24.bg

17:29 / 09.04.2013

 

 

 

 

 

 

image

 
 

"България трябва да развива икономиката си като се опира на трите стълба - селско стопанство, туризъм и енергетика. И това трябва да се каже ясно като се посочи пътя за развитие. Защото за тези 23-24 години преход така и не се намери политическо статукво, което да определи: Това е националният ни приоритет. Така ще се развива България. Такава страна ще бъдем". Това каза председателят на ПП ЛИДЕР в Пловдив Тодор Христев и втори в листата на ЛИДЕР-НИЕ в 17 МИР в разговор за състоянието на българската икономика. 

 

Трите сектора в българската икономика са от изключително значение и само развитието им може да доведе до качествено нов брутен вътрешен продукт, а оттам до увеличаване на доходите, заетостта и до подобрена социална среда. 

 

"Ние го казахме с водача на листата ни Владимир Маринов още при представянето на кандидатите за народни представители в 17 МИР: Най-лесно е да се обещае вдигане на пенсиите, увеличаване на заплатите, реформи в здравеопазването. Но това е несериозно. Нещо повече - ще бъде поредната лъжа, отправена към хората в трудното време, в което живеем. Защото пари в бюджета няма. Затова ПП ЛИДЕР не обещава заплати, а работеща икономика", добави Тодор Христев. 

 

Той застана категорично зад позицията, че основният приоритет, който стои пред следващото Народно събрание, трябва да е този - надпартиен консенсус за създаването на национална икономическа доктрина. 

 

Ковачки агитира на 400 метра под земята

в. Всеки ден | Теодор ИСКРЕНОВ | 09.04.2013 | 01:28 | Стр. 18, 19

 

Бизнесменът и политик Христо Ковачки прати агитатори в мините си на 400 метра под земята. За това съобщи пред "Всеки ден" миньор на олигарха в Бобов дол. "Подчинени те му началниии в рудниците вече обикалят всички работници с ведомост та за заплати.
Прекъсваме работа, за да ни инструктират кратко и ясно - всеки от нас трябва да осигури по 10 гласа за партия "Лидер" за изборите на 12 май", ясен бе нашият източник, пожелал анонимност заради опасността от уволнение. По думите му заповедта е спусната до всички служители на Христо Ковачки в България - около 40 хил. души. "Само в трите подземни рудника - "Бобов дол", "Бабино" и "Миньор", и в двата обекта на "Открит въгледобив" в с. Мламолово и Бобов дол се трудят близо 3000 човека. Така шефът иска от нас да му донесем над 30 000 гласа", пресмята източникът ни от миньорския град. Той бе категоричен, че такова събиране на гласове е имало на всички избори досега, откакто Ковачки си направи партия през 2007 г.
"Колегите ми се страхуват, че ако гласуват по съвест, може да загубят работата си. И имат основание, защото наблюдатели на Ковачки са пред всяка урна в деня на изборите. Следят дали всички служители, регистрирани на конкретното място, идват и пускат бюлетина и дали водят своите роднини съгласно инструктажа, ясен бе запознатият с изборната практика служител на олигарха. От информацията му обаче лъсна и друго нарушение на Ковачки - че води реална кампания преди официалния старт, който е предвиден за 12 април. Краят на предизборната говорилня е закован на 10 май в 24,00 часа, за да остане 11 май ден за размисъл.
Само преди дни "Всеки ден" разкри, че неформалният шеф на "Лидер" предприе нови трикове за привличане на гласове. Вместо само със заплахи от уволнение Ковачки обеща да открие 300 работни места в три нови рудника за добив на кафяви въглища в Пернишкия минен басейн чрез фирмите си "Мини открит въгледобив" и "Минна компания". За кюмюр ще се копае в районите Стара Тева, Света Анна и Цалева круша, които са извън Перник. Ковачки щедро обещал, че работа тук ще има в следващите 12 години, като ще се копае на две смени по 12 часа.
***
ШЕФЪТ НА "СКАТ" КУПУВА ВОТА НА ПОМОРИЕ
Лидерът на партията "Национален фронт за спасение на България" Валери Симеонов вече е открил кампанията за купуване на гласове по Черноморието, където социолозите му дават най-много проценти. Поморийци разказаха пред "Всеки ден", че като клиенти на Симеонов, които ползват услугите на фирмата му за кабелна телевизия и интернет "Скат", ежедневно получавали по няколко дипляни за партията му. Твърди електорални единици на чужди партии пък били сплашвани, че хората на Симеонов ще им вдигнат таксите или ще им отрежат кабелите, ако не гласуват за него на изборите.
Стр. 18, 19

 




Гласувай:
0


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: liderkjnie
Категория: Политика
Прочетен: 27263
Постинги: 25
Коментари: 1
Гласове: 7
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930